stress reductie - zwangerschapscursus - angst/traumaverwerking - begeleiding van hoofd naar hart  

EnJoy

Vrouwencoaching bij een stressvolle zwangerschap
Coaching voor (aanstaande) ouders 

Wie is Grace?


   


Wie is Grace? Er is een periode geweest dat ik me dat zelf ook heb afgevraagd.


Mijn naam is Grace Rivellino-Alfons. Ik ben moeder van 3 kinderen en 2 "cadeau-kinderen". Sinds 2000 heb ik als verloskundige/echoscopiste in de maatschap Steenbergen/Tholen gewerkt. 

In de 3e een laatste zwangerschap raakte ik door bekkeninstabiliteit arbeidsongeschikt. Na jaren revalidatie heb ik weer leren lopen maar nam ik het besluit om afscheid te nemen van mijn vak. Het was voor mij te pijnlijk om vrouwen tijdens hun zwangerschap te begeleiden om ze vervolgens te moeten teleurstellen om niet hen bij te staan bij de bevalling. Tenminste, zo voelde ik dat toen.

Er volgde jaren van het zoeken naar mezelf. Heb mezelf overtroffen tijdens een opleiding economisch management, vastgoed en makelaardij. Waar ik ontdekte dat er toch ergens een rekenwonder in mij verstopt zat. (als verloskundige hoef je niet verder te tellen dan 10 (cm ontsluiting), grapje). Het leek me geweldig me bezig te gaan houden met de huidige vastgoedontwikkelingen. Het was toen een verademing, lekker cijfermatig bezig zijn, harde mannen-business en weinig vrouwen.

De wilde plannen met het gezin naar een Italiaans landgoed te immigreren werd een verhuizing naar Delft waar ik mijn echtgenoot zou bijstaan in zijn droom, zijn eigen restaurant. In die jaren heb ik ondervonden hoe leuk het beroepsmatig koken is en ben mijn kokspapieren gaan halen. Heerlijk weer de controle terug in de keuken!

Een pittige periode volgde door het runnen van een restaurant en het verbouwen van een 2e horecazaak (terug) in Steenbergen.

De waarschuwingen voor een burn-out heb ik in de wind geslagen, want “Ik kan toch alles!”  Tja, dus niet…….

Niets gebeurt per toeval. Tijdens misschien wel de donkerste periode van mijn leven heb ik kunnen inzien dat ik dat ik al jaren op de automatische piloot liep. Gevoel? Had ik eigenlijk niet meer, ja het gevoel van vermoeidheid, terwijl slapen niet meer lukte. De rest om me heen was mat. Ik kon niet meer genieten. Alles greep me naar de keel.

Gelukkig heb ik heb met de juiste begeleiding mezelf terug kunnen vinden en doe ik nu wat ik het allerleukste vind, werken met vrouwen in hun vruchtbare periode met alle perikelen die daarbij horen.  

Door weer mijn werkzaamheden (echoscopie in 2D/3D/4D) op te pakken in het echocentrum in het Amphia Ziekenhuis is mijn verloskundig hart weer gaan kloppen.

Tijdens mijn werk als verloskundige vond ik het een voorrecht om naast de medische aspecten vrouwen bij te staan met raad en daad en een luisterend oor. (Dat was vaak ook de reden dat mijn spreekuren altijd uitliepen) 

Helaas had ik toen voor mijn gevoel niet iedere vrouw net even dat extraatje kunnen geven om hen nog beter te kunnen begeleiden in hun zorgen, onzekerheden en angsten. Nu kan ik dat wel en kan ik mijn collegae aanvullen in de zorg waar de verloskundige zorg stopt.

Ik vind het een voorrecht om als vrouwencoach (aanstaande) moeders te begeleiden in hun vraagstukken, onzekerheden en angsten. Hen te begeleiden in het proces niet meer te leven vanuit het verstand maar vanuit het gevoel. 

 

Nu met visie en een duidelijke missie kan ik anderen helpen. Met bijscholing heb ik de coaching technieken, NLP, RDI en EMDR eigen gemaakt.

Sinds kort is er een "mannenlijn" bij gekomen, de zwangerschapstraining voor echte mannen.

Op deze manier kan ik de partner betrekken in het geboorteproces, voorbereiden op het vaderschap en hen meenemen in de belevingswereld van een (aanstaande) moeder. 

 

Wil je graag jezelf terug vinden?

Wil je weten of ik jou kan helpen?

Maak een afspraak voor een geheel vrijblijvend gratis gesprek.